ביטוח לאומי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

14130140_xxlמדי שנה, ישראלים רבים, ללא הבדל דת גזע ומין, מכל קצוות האוכלוסייה ומכל תחומי העיסוק, נאלצים להתמודד עם הגילוי הקשה בדבר אבחון מחלת הסרטן בגופם. במקרים רבים, הגילוי גורר מצד המאובחן תגובות רגשיות קיצוניות, ובמקרים מסוימים, המאובחנים אף מפתחים תפיסה פטליסטית, כאילו נקבע להם לכאורה "גזר דין מוות".

זאת הסיבה שחשוב לזכור ולהדגיש, כי בניגוד לשנים עברו, בהן מחלת הסרטן הובילה אכן במרבית המקרים לפטירת המטופל בסופו של דבר, הרי שבימינו, הודות לפיתוחים הרפואיים העצומים שעבר התחום, ולהבנה הגוברת של החוקרים ביחס לגורמי המחלה ולדרכים השונות בה היא מתפתחת, הרי שמחלת הסרטן הפכה במקרים לא מעטים למחלה כרונית, כאשר סוגים רבים של גידולים סרטניים אף ניתנים בימינו לריפוי מלא.

חרף האמור, אין ספק שאבחון גילוי סרטני באדם, לבד ממשמעותו הרגשית עבור המאובחן ובני משפחתו, משליכה במרבית המקרים גם על מצבם הכלכלי, וזאת עקב הסימפטומים הרפואיים מחד, ושגרת הטיפולים הרפואיים מאידך, המקשים על המאובחן להמשיך ולהתפרנס. בנקודה זו נכנס המוסד לביטוח לאומי, כזרוע הביצועית מטעם ממשלת ישראל, המבקשת להבטיח כי כל תושב ישראלי יזכה לחיים בכבוד, וזאת חרף מגבלותיו הרפואיות.

קביעת אחוזי נכות לחולי סרטן מטעם המוסד לביטוח לאומי

בהתאם לנוהלי המוסד לביטוח לאומי, אדם שאובחן כסובל מגידול סרטני ומבקש ליהנות מסיוע כלכלי מטעם המוסד לביטוח לאומי, נדרש בראש ובראשונה לפנות למוסד בבקשה לקביעת "אחוזי נכות", המסמלים את הפגיעה במצבו הרפואי כתוצאה מהמחלה. אחוזי נכות אלו נקבעים מטעמה של ועדה רפואית מיוחדת, הפועלת מטעם המוסד לביטוח לאומי, וזאת לאחר בחינת מצבו הרפואי של הפונה, והמסמכים הרפואיים המתארים את מצבו.

יש לזכור בהקשר זה, כי במקרים רבים, הקושי הרפואי מולו מתמודד החולה הינו עניין זמני, שכן כאמור, יותר ויותר גילויים סרטניים מטופלים בימינו בהצלחה, ומובילים להתאוששות מלאה של החולה. מסיבה זו, ובבואה להגדיר אחוזי נכות לאדם הסובל ממחלת הסרטן, על הוועדה לקבוע בראש ובראשונה האם אחוזי הנכות שנקבעו הינם קבועים, או לחילופין אחוזי נכות זמניים, במידה וקיים צפי לשינוי מהותי במצבו הרפואי של הפונה בהמשך, לחיוב או לשלילה.

חשוב לזכור כי בפועל, אין הבדל בזכויות המגיעות לחולים שהוגדרו להם אחוזי נכות קבועים לעומת אלו בעלי אחוזי נכות זמניים. ההבדל היחיד הוא שבמקרה של חולים בעלי אחוזי נכות זמניים, זכויותיהם הרפואיות יפוגו לאחר תום תוקפם של אחוזי הנכות, כאשר חידוש זכויות אלו דורש בחינת מחודשת של מצבו הרפואי של הפונה מטעם הוועדה הרפואית.

מהן הזכויות המוענקות לחולי סרטן מטעם המוסד לביטוח לאומי?

בהתאם לנוהלי המוסד, כל תושב ישראלי אשר התייצב בפני ועדה רפואית ונקבעו לו אחוזי נכות ברמה של 60% ומעלה, זכאי ליהנות מקצבת סיוע, המשולמת מדי חודש בחודשו. סכום הקצבה, המוכרת בשם "קצבת נכות כללית", נקבעת בהתאם למצבו הרפואי של הפונה, וזאת בהתאם לדרגת אי הכושר לעבודה שנקבעה לפונה. נכון לתחילת 2016, סכום הקצבה המלא (לסובלים מאי כשירות ברמה של 100%), הינו 2,342 ₪ לחודש.

בנוסף לקצבת הנכות הכללית, חולי סרטן אשר נמצאו זכאים לקצבה זו, זכאים במקרים מסוימים ליהנות גם מתוספות לקצבה, ביניהן קצבת שירותים מיוחדים (לסובלים מקושי בהתנהלות היומיומית), או קצבת ניידות (לסובלים מקושי בהתניידות). במקרים מסוימים, סיוע זה לא מגולם במסגרת תוספת כספית לקצבת הנכות, כי אם במימון ישיר של עזרים רפואיים שונים, הנדרשים מתוקף מצבו הרפואי של החולה (כדוגמת מימון מטפלת צמודה או מכשור רפואי מתקדם).

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

יש לכם זכויות – הכול על הקפאת ביציות לחולים אונקולוגיים

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב!

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן