רשלנות רפואית באבחון חולי סרטן

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

רשלנות רפואית באבחון חולי סרטןהודות לבדיקות האבחון המתקדמות בתחום הרפואה האונקולוגית, המבוססות על מיטב הטכנולוגיות החדישות ביותר בשדה הרפואה, באפשרותנו לאבחן כיום מחלות סרטניות רבות בשלבים מוקדמים מאוד.

עם זאת, במקרים רבים מספור עד שהמטופל מופנה לבדיקות המתאימות, חולף זמן רב וכתוצאה מכך הוא נותר בסבלו ולא מופנה לטיפולים המתאימים.

אחד מכללי הברזל החשובים ביותר, הרלוונטיים לכל המחלות הסרטניות, הוא שטיפול מוקדם יכול להציל חיים. אי לכך, מטבע הדברים עיכוב באבחון המחלה, המוביל לעיכוב בהתחלת הטיפול, עלול לעלות למטופל ביוקר ואפילו בחייו. במאמר שלפניכם נפרט אודות רשלנות רפואית באבחון מחלות סרטניות.

רשלנות רפואית בזיהוי התסמינים הרלוונטיים

חלק ניכר מהמחלות הסרטניות באות לידי ביטוי בשלבים הראשוניים בתסמינים שאינם ספציפיים. הכוונה היא לתסמינים שיכולים להופיע גם על רקע מחלות רבות אחרות. בנוסף לכך, לא אחת בשלבים הראשוניים של המחלה, ייתכן מאוד שהחולה לא יסבול מכל הסתמנות קלינית שהיא. עם זאת, ישנם לא מעט תסמינים שצריכים להדליק נורה אדומה, הרלוונטיים במיוחד למחלות סרטניות. כך לדוגמה אובדן לא רצוני של משקל, בהיעדר שינויים במצב הרוח, היסטוריה של הפרעות אכילה או כל גורם אחר שיכול להסביר את הירידה במשקל, במקרים רבים מעיד על מחלה סרטנית (זאת כמובן כל עוד מופיעים תסמינים רלוונטיים נוספים).

תפקידו של הרופא במקרים האלו הוא למעשה לצרף את התסמינים לכדי תמונה אחת ולהפנות את המטופל לביצוע הבדיקות שיאפשרו לשלול או לאמת את החשדות. אי מתן תשומת לב לתסמינים ברורים שיחד צריכים להדליק נורה אדומה בכל רופא סביר, בהחלט יכול להיחשב כרשלנות רפואית. מבחן הרופא הסביר הוא המבחן המכריע במקרים האלו – אם ניתן יהיה להוכיח כי לאחר הצגת התסמינים הרלוונטיים לכל רופא סביר הייתה מתקבלת ההחלטה להפנות את המטופל לביצוע הבדיקות המתאימות, רוב הסיכויים שיוחלט כי אכן התרחשה רשלנות רפואית באבחון.

רשלנות רפואית בחוסר התייחסות לגורמי סיכון

בנוסף לתסמינים החשודים השונים, חשוב להתייחס גם למכלול של גורמי הסיכון. כך לדוגמה אם אדם בן עשרים וחמש מתלונן על תכיפות ביציאות, דם טרי בנייר הטואלט וכאבי בטן, לרוב הוא יופנה לביצוע בדיקות דם לצורך בירור של מחלת מעי דלקתית. זאת כיוון ששכיחות סרטן המעי הגס מתחת לגיל חמישים נמוכה מאוד, לא כל שכן מתחת לגיל שלושים.

עם זאת, כאשר אותם התסמינים בדיוק מופיעים באדם בן ארבעים וחמש, עם היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס או למשל עם אח שסבל מהמחלה בגיל צעיר, הרי שכל הסימנים מצביעים על כך שישנו סיכוי שמדובר אכן בתסמינים הנובעים כתוצאה מגידול סרטני. במקרה הזה ייתכן מאוד שהמטופל יופנה לביצוע בדיקת קולונוסקופיה. במילים אחרות על הרופא להתייחס לסיפורו של המטופל כמכלול של תסמינים וגורמי סיכון ועל סמך כל המידע הנאסף מהמטופל להחליט האם לשלוח אותו לבדיקות האבחון הרלוונטיות.

אבחון שגוי של מחלה סרטנית

לרוע המזל, גם במקרים שבהם המטופל מופנה לבדיקה המתאימה, עדיין ייתכן כי לא יאובחן בצורה הנכונה. זאת כיוון שבמקרים רבים פענוח הממצאים של הבדיקה תלוי במידה רבה בשיקול דעתו של הרופא וברמת הניסיון שלו בתחום הדיאגנוסטי. כמו כן עלולים להתרחש אף מקרים חמורים מאוד של רשלנות, כמו במקרה המפורסם שהתרחש בבית חולים גדול בחיפה, שבו הוחלפו תוצאות בדיקות בין שתי מטופלות.

כתוצאה מכך, אחת הנבדקות התבשרה כי היא חולה בסרטן השד בזמן שהייתה בריאה לחלוטין בעוד שהנבדקת השנייה, שאכן חלתה במחלה, התבשרה כי היא בריאה ולא זקוקה לטיפול.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב!

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן