מענק פטירה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מענק פטירהחרף ההתקדמות המטאורית שעבר מדע הרפואה לאורך העשורים האחרונים, ועל אף שבימינו, כמעט לא עובר יום מבלי שאנו מתבשרים על ״פריצת דרך חדשה״, במסגרת המאבק במחלת הסרטן הרי שנכון להיום, מבין המספר הרב של הגידולים הסרטניים השונים המוכרים לרופאים, רק חלק מצומצם מאלו ניתנים לריפוי מלא.

בעוד ששאריתם עודם מוגדרים כמחלה כרונית, אף שבלא מעט מקרים, החולה עשוי להמשיך ולחיות לאורך שנים רבות.

עם זאת, מקרי מוות מסרטן עודם תופעה שכיחה לצערנו, ומחלת הסרטן עודה מהווה גורם מוות מרכזי, ובמיוחד בקרב קשישים. גם אם מחלת הסרטן בימינו אינו מהווה עוד ״גזר דין מוות״, הרי שבלא מעט מקרים, כך הם אכן פני הדברים, עם כל הצער שבכך.

מטבע הדברים, פטירתו של קרוב משפחה ממחלת הסרטן הינה מהלומה לא קלה, כאשר להשלכות הרגשיות והאישיות, שלא ניתן לכמת, נלוות לעיתים קרובות גם השלכות כלכליות, הנובעות בין היתר מסידורי ההלוויה ומהרצון להבטיח למנוח מנוחה ראויה. עם כל הצער שבדבר, גם לנושא זה חשוב לתת את הדעת, ובתקווה כמובן שלא כך יהיו פני הדברים.

מענק פטירה – מה זה אומר?

בהתאם לחוק הישראלי, ובמטרה לסייע לבני משפחתו של מנוח אשר טרם פטירתו קיבל סיוע כספי מטעם המוסד לביטוח לאומי, במסגרת קצבת נכות לדוגמא, נקבע כי לאחר שהתושב נפטר, בני משפחתו יהיו זכאים לקבלת מענק כספי חד פעמי, המוכר בשם ״מענק פטירה״, ומשולם אף הוא מטעם המוסד לביטוח לאומי. הזכאים למענק זה הינם שאריו של הנפטר, ובלבד שטרם מותו היה זכאי לקבלת קצבה כאמור.

על מנת להיות זכאי למענק הפטירה, על התושב להיות זכאי לקבלת אחת מקצבאות אלו בטרם פטירתו:

במרבית המקרים, מקבל הקצבה יהא בן זוגו של הנפטר, במידה ועודנו בחיים (גם במידה ומדובר בבן זוג מאותו מין). במידה ובן הזוג אינו בחיים, או שאינו בנמצא, הקצבה תשולם לילדיו של הנפטר.

במידה והמנוח לא הותיר מאחוריו ילדים, ובמידה ובמהלך 100 ימים לפני או אחרי פטירת המנוח נפטר גם בן זוגו, אשר אף הוא היה זכאי לקבלת המענק, המענק ישולם לידי אדם אשר סייע לבני הזוג טרם פטירתם, ונשא בעיקר המעמסה וההוצאות הכרוכות בטיפול בבני הזוג – במקרים רבים, מטפל צמוד.

כיצד ניתן לקבל מענק פטירה?

בניגוד לקצבאות מטעם המוסד לביטוח לאומי, אשר לצורך מימושן המבקש נדרש בראש ובראשונה להגיש בקשה לגורמי המוסד, הרי שבכל הנוגע למענק פטירה, במרבית המקרים אין צורך בהגשת בקשה, שכן סכום המענק מועבר ישירות לחשבונו של הזכאי לקבלתו, וזאת בהתאם לרשומות הביטוח הלאומי.

עם זאת, במידה ולאחר פטירת בני הזוג, האדם אשר סייע להם ברגעיהם האחרונים רואה עצמו כזכאי לקבלת הקצבה, יש באפשרותו להגיש בקשה מתאימה, וזאת על גבי טופס תביעה לתשלום מענק פטירה, אשר ניתן להוריד מאתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.

מטבע הדברים, ובמיוחד בשעה הקשה שלאחר פטירתו של המנוח, בני המשפחה לרוב אינם פנויים לחשוב או לעסוק בנושא הכספי, ובפרט בכל הנוגע למענק הפטירה. יש לזכור עם זאת, כי קבלת המענק אינה מהווה בשום צורה שהיא משום זילות זכרו של המנוח, ומטרתה הראשונה והעיקרית היא לסייע לבני משפחתו של המנוח לקיים את סדרי ההלוויה בצורה הטובה ביותר, ומבלי להתעסק בטרדות כלכליות למיניהן, אשר ניתן להסדירן בקלות יתרה הודות למענק הפטירה.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב!

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן