סרטן הכליות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סרטן בכליותהכליות הן זוג איברים הממוקמים בחלק האחורי של הגוף, מתחת לקשת הצלעות, אחת מכל צד. הכליות מתפקדות על תקן של מסננות המסננות ממחזור הדם תוצרי פסולת שונים שיש להפריש מהגוף. תוצרי הפסולת הופכים לשתן בכליות, השתן עובר דרך השופכנים לשלפוחית השתן וממנה מופרש מהגוף דרך צינור השופכה.

גידול סרטני בכליה פוגע בעיקר באנשים מעל גיל ארבעים כשמחלה הפוגעת באנשים מתחת לגיל ארבעים נחשבת לנדירה במיוחד. עם זאת, ישנה צורה ספציפית של סרטן הכליה המופיעה בילדים צעירים מאוד הנקראת נפרובלסטומה. כ90% מהגידולים הסרטניים בכליה הם מסוג סרטן תאי הכליה, הנקראים גם אדנוקרצינומה של הכליה.

לסוג זה יש מספר תתי סוגים כשהשכיח ביותר הוא סרטן תאים בהירים (70-80 אחוז) ואחריו ניתן למצוא סרטן פפילרי (10-15 אחוז), סרטן כרומופובי (ארבעה אחוז) וסרטן צינורית מאספת המהווה אחוז אחד בלבד ממקרי סרטן הכליה.

כיצד מטפלים בסרטן הכליה?

ברוב המקרים הטיפול הראשון בסרטן הכליה הוא הסרת הגידול בניתוח, כשלמעשה לעתים קרובות ניתוח הוא הטיפול היחיד הנדרש. הסוג הספציפי של הניתוח יותאם לכל מטופל באופן אישי שכן הבחירה מושפעת ממספר נתונים בדגש על גילו של המטופל, מצב הבריאות שלו, מידת ההתפשטות של הגידול ועוד. הניתוח הנפוץ ביותר הוא כריתת כליה שבו מסירים את הכליה שבה התפתח הגידול ומעט מהרקמה העוטפת את הכליה.

רבים לא יודעים זאת, אך ניתן להסתדר מצוין ולנהל חיים מלאים גם עם כליה אחת בלבד. עם זאת, לא תמיד יש להסיר את כל הכליה שכן במקרים מסוימים ניתן להסתפק בניתוח שבו מסירים רק את הגידול ומעט מהרקמה הכלייתית העוטפת אותו. ניתוח זה נקרא בשפה המקצועית ניתוח משמר נפרון או כריתה חלקית של הכליה ואפשרי רק אם מדובר בגידול קטן מאוד (פחות מארבעה ס"מ).

טיפולים נוספים המשמשים בחולי סרטן הכליה הם טיפול אבלציה בגלי רדיו שבו נעשה שימוש בחום כדי לחסל תאים סרטניים, קריותרפיה שבו מקפיאים את התאים הסרטניים על מנת להרוס אותם, טיפול HIFU (אולטרסאונד בעוצמה גבוהה), תסחוף, הקרנות, כימותרפיה, טיפולים ביולוגיים, תרופות העוצרות צמיחה של כלי דם חדשים בסביבת הגידול, טיפולים הורמונליים, אימונותרפיה ועוד.

קצבת שירותים מיוחדים לחולי סרטן הכליה

מבוטחים בביטוח הלאומי החל מגיל 18 ועד גיל הפרישה הזקוקים לעזרה רבה של הזולת בפעולות היום יום (היגיינה אישית, ניידות בבית, רחצה, אכילה ולבישה) זכאים לקצבה לשירותים מיוחדים. בנוסף למבוטחים אלה, זכאים לקבלת הקצבה גם מושתלי איברים במהלך ששת החודשים הראשונים לאחר ההשתלה. אי לכך, אם למשל מדובר בחולה סרטן הכליה, שנאלץ לעבור בשלב מסוים השתלת כליה, יהיה באפשרותו לקבל את הקצבה באופן אוטומטי, ללא קשר למידת הסיוע לה הוא נזקק. בנוסף לכך, כל חולה המקבל טיפולי דיאליזה פעמיים בשבוע לכל הפחות זכאי לקבלת קצבת שירותים מיוחדים.

הכרה באחוזי נכות

בסעיף 22 בפרק השני של ספר הליקויים של הביטוח הלאומי, ניתנת התייחסות נרחבת לבעיות בכליות. כך לדוגמה כריתה של כליה אחת כאשר אין הפרעות בפעולת הכליה השנייה תזכה את המבוטח ב- 30 אחוזי נכות ולעומת זאת כריתה של כליה אחת במטופל הסובל מהפרעות בכליה השנייה הגורמות להפרעות חמורות בפעולות הדם והלב, יהיה זכאי למאה אחוזי נכות.

סרטן הכליות כמחלת מקצוע

על מנת שחולה סרטן הכליות יוכר כנפגע עבודה, יהיה עליו להוכיח כי ישנו קשר בין תנאי העבודה שלו לבין המחלה הסרטנית. ישנם מספר מקורות מידע חשובים בנושא זה, שמהם ניתן ללמוד על החומרים השונים שחשיפה אליהם מגדילה את הסיכון לחלות בסרטן הכליה. בין היתר מדובר על האנציקלופדיה לרפואה תעסוקתית וסביבתית, שם ניתן למצוא רשימה של חומרים המגדילים את הסיכון לחלות בסרטן הכליה כשבין היתר מדובר בתוצרים של תעשיית זיקוק הנפט, קדמיום, מרכיבים אנאורגניים של עופרת, אסבסט ועוד.

רשלנות רפואית בטיפול בסרטן הכליות

רשלנות רפואית בטיפול בסרטן יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון צורות, כאשר במקרים רבים למרות שנגרם למטופל נזק במהלך הטיפולים, עדיין לא ניתן לקבוע כי המקור לנזק הוא טיפול רשלני. עם זאת, במקרים רבים ההוכחה קלה מאין כמוה. כך לדוגמה במקרה שהתרחש לפני מספר שנים בבית חולים גדול במרכז הארץ, חולה סרטן הכליה שסבל מגידול בכליה ימין, נכנס לחדר הניתוח על מנת לעבור ניתוח להסרת הכליה.

כשהתעורר המנותח, התברר תוך זמן קצר שהניתוח בוצע בכליה הבריאה וכתוצאה מכך הוא נותר עם כליה מתפקדת אחת, שיש להסיר. דוגמאות נוספות לרשלנות רפואית בטיפול בחולי סרטן הכליה ישנן בשפע, כאשר במקרים מסוימים הרשלנות באה לידי ביטוי בשלב מוקדם יותר, כלומר בשלב האבחון. אבחון שגוי של סרטן הכליה עלול להוביל לכך שהגידול לא יאובחן וכתוצאה מכך גם לא יטופל. במקרה הזה הגידול עלול להמשיך להתפתח באין מפריע ומטבע הדברים ככול שיאובחן בשלב מתקדם יותר, כך הטיפול יהיה מאתגר יותר וסיכויי ההישרדות נמוכים יותר.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב!

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן