ועדת ערר של ביטוח לאומי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

11193772_xxlבניגוד למה שרבים חושבים, ההחלטות של הוועדה הרפואית אינן סופיות ובמקרים רבים ניתן לשנות אותן באמצעות הגשת ערר. מבוטח שנקבעה לו דרגת אי כושר שלא עולה על 74% או שנקבעו לו לא יותר מ80 אחוזי נכות רפואית, רשאי לערער על אחוזי הנכות הרפואית שנקבעו לו לפני הוועדה הרפואית לערעורים.

את הערר יש למסור לא יאוחר משישים יום לכל היותר מתאריך קבלת ההודעה בכתב מטעם המוסד לביטוח לאומי בנוגע לאחוזי הנכות שנקבעו למבוטח. את הערר יש להעביר לסניף המוסד שבמקום המגורים של המבוטח בכתב בלבד ובצירוף הנימוקים הרלוונטיים.

סוף הגשת ערר במחשבה תחילה

חשוב מאוד לדעת לפני שמחליטים להגיש את הערר כי הוועדה הרפואית לעררים רשאית מבחינה חוקית להשאיר את אחוזי הנכות כפי שהם, כלומר לאשר את האחוזים שנקבעו ובכוחה כמובן לשנות אותם. עם זאת, מה שרבים לא יודעים זה שבכוחה לא רק להגדיל את אחוז הנכות, אלא גם להקטין אותו. למעשה כבר קרו בעבר לא מעט מקרים שבהם כאשר הבקשה נדונה מחדש בוועדת העררים, הוחלט בסופו של דבר שהמבוטח צריך לקבל אחוז נכות נמוך יותר.

ערר על דרגת אי הכושר

כל מי שנקבעה לו דרגת אי כושר שלא עולה על 74 אחוז וכן כל מי שנקבע לגביו שלא איבד מכושרו להשתכר או שאיבד פחות מחמישים אחוז מכושר ההשתכרות, רשאי לערער לפני ועדה לעררים על דרגת אי הכושר. גם במקרה הזה יש למסור את הערר בכתב ובצירוף נימוקים לסניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום המגורים של המבוטח תוך שישים ימים לכל היותר מתאריך קבלת ההודעה הכתובה של המוסד בנוגע להחלטה בדבר דרגת אי הכושר. כמו כן גם במקרה הזה רשאית הוועדה להפחית את דרגת אי הכושר של אובדן כושר העבודה, להגדילה או להשאירה ללא שינוי.

סופיות החלטת וועדת העררים

החלטת הוועדה הרפואית לעררים היא ההחלטה הסופית של המוסד לביטוח לאומי. המשמעות היא שלא ניתן לערער עליה, אלא אם כן קיימת שאלה חוקית בלבד. במקרה הזה הערעור יוגש לבית הדין האזורי לעבודה. את הערעור יש למסור תוך שישים ימים מתאריך קבלת ההודעה הכתובה של המוסד לביטוח לאומי בנוגע להחלטת הוועדה לעררים לבית הדין.

אם מדובר בערר המוגש בנוגע להחלטות אחרות של פקיד התביעות, כלומר שאין עניינן בדרגת אי הכושר כמו לדוגמה החלטת פקיד התביעות בנוגע לגילו, תקופה העבודה, הכנסותיו או השכלתו של המבוטח – הרי שניתן להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה תוך 12 חודשים ממועד קבלת ההודעה בכתב של פקיד התביעות בנוגע להחלטתו.

הלשכות לסיוע משפטי

מכל האמור לעיל ניתן להבין כי לא מדובר בעניין של מה בכך ולכן באפשרות החולים שסבורים כי עניינם לא מטופל כיאות או שלא ניתן מענה הולם לפניה שלהם, לפנות לאגף לסיוע משפטי. האגף לסיוע משפטי פועל במסגרת משרד המשפטים ולמעשה הוקם כדי לסייע בדיוק במקרים מעין אלה. לאגף ניתן לפנות באמצעות הדואר האלקטרוני [email protected] וכן ניתן לפנות לאחת מהלשכות הסמוכה למקום המגורים של המבוטח.

את טופס הבקשה הרשמי לסיוע משפטי אותו יש להעביר לאחת מהשלכות ניתן להוריד מאתר משרד המשפטים. הסיוע המשפטי ניתן תמורת תשלום אגרה על סך 136 ש"ח המשולמת בשני חלקים להלן:

  • ראשית יש לשלם מקדמה על סך 36 ₪, כאשר המקדמה מהווה תנאי לעצם התחלת הטיפול בבקשה לקבלת סיוע.
  • במקרה שבו מתקבלת ההחלטה אכן להעניק את הסיוע המשפטי, יש לשלם מאה ₪ נוספים.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב!

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן