סרטן הגרון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

17376591_xxlסרטן הגרון הוא גידול ממאיר בבית הקול, האזור המתחיל בעצם הלשון ומסתיים בקצה העליון של קנה הנשימה. רוב הגידולים הסרטניים בגרון יופיעו בסדק הקול ובמיתרי הקול ואילו היתר יופיעו מעליהם או במקרים נדירים במיוחד מתחתם. ב- 95 אחוז מהמקרים הגידול יתפתח מתאי קשקש וייקרא לפיכך "קרצינומה של תאי קשקש".

אם הגידול לא מטופל בשלב מוקדם, הוא עשוי להתפשט למקומות אחרים בגוף על ידי שליחת גרורות לבלוטות הלימפה הממוקמות בצוואר וכן במקרים רבים הגידול מצליח להגיע לאיברים מרוחקים דרך מחזור הדם. האתר השכיח ביותר שמופיעות בו גרורות של סרטן הגרון הוא הריאות.

מה הם התסמינים של סרטן הגרון?

התסמינים של סרטן הגרון משתנים בהתאם לגודלו של הגידול, לתגובה הדלקתית של הגוף לגידול ולמיקום המדויק שלו בגרון. בין היתר ייתכן שיופיעו התסמינים הבאים:
•    שינויים בגוון הקול או צרידות הנמשכים יותר מארבעה שבועות הם התסמינים הראשונים המופיעים בדרך כלל במקרים שבהם מדובר בגידול סרטני הממוקם על מיתרי הקול עצמם.
•    תחושה של גוש בצוואר.
•    שיעול טורדני וממושך.
•    תחושה של משהו שתקוע בגרון או כאבי גרון.
•    אובדן משקל לא רצוני.
•    חולשה ותשישות.
•    תחושה של חנק.
•    כאבים באוזניים (לעתים הכאב שמקורו בגרון מקרין לכיוון האוזניים).
•    ריח לא נעים מהפה שלא הופיע קודם לכן.
•    קשיי בליעה.
•    הפרעות בנשימה.
•    אובדן של הקול.

מה הם הגורמים לסרטן הגרון?

לסרטן הגרון לא קיים גורם אחד, שכן ככול הנראה מדובר במחלה מולטיפקטוריאלית. המשמעות היא שמדובר במחלה הנגרמת כתוצאה משילוב בין מספר גורמים המשפיעים על הסיכוי להתפתחות הגידול באופן מצטבר. עוד יש לציין בהקשר זה כי נכון להיום עדיין לא ידועים במלואם כל הגורמים לסרטן הגרון אך ידוע למשל כי שתיית אלכוהול מופרזת ועישון סיגריות מגבירים במידה רבה את הסיכון לפתח סוג זה של סרטן.

גמלת שירותים מיוחדים

ישנם מספר טיפולים הניתנים במקרים מסוימים לחולים הסובלים מגידול סרטני בגרון, המזכים את החולים המקבלים אותם בגמלת שירותים מיוחדים בשיעור של חמישים אחוז באופן אוטומטי. הכוונה היא לכך שעל מנת לקבל את הגמלה לא צריכים החולים להתייצב בפני ועדה רפואית, שכן די בכך שיוכיחו כי הם מקבלים את הטיפול הרלוונטי. בין היתר מדובר בתרופות הבאות: IFOXAN (שם גנרי: IFOSPHAMIDE), BIOTAX, EBETAXEL, DOCETAXEL, MEDIXEL, TAXOTERE ו- PACLITAXEL (שם גנרי: TAXANES).

אחוזי נכות

לצורך קבלת אחוזי נכות, לא צריכים חולי סרטן הגרון להתייצב בפני וועדה רפואית ברוב המוחלט של המקרים. זאת כיוון שהמוסד לביטוח לאומי נענה לפנייתה של האגודה למלחמה בסרטן לפיה יש לאפשר לחולים האונקולוגים באשר הם לקבל אחוזי נכות על סמך מסמכים רפואיים בלבד, מבלי שיצטרכו להתייצב בפני הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי.
אחוזי הנכות נקבעים בהתאם לשלב שבו אובחנה המחלה, סוגי הטיפולים אותם מקבל החולה, רמת התפקוד שלו ועוד.

חולה הנמצא בשלב הטיפולים או חולה שאובחן עם סרטן גרורתי בדרך כלל זכאי לקבלת מאה אחוזי נכות ואילו חולה שנמצא בשלב הרמיסיה לרוב יקבל עשרים אחוזי נכות לכל הפחות.

שירותים מיוחדים בקופות החולים לחולי סרטן הגרון

רבים לא יודעים זאת, אך קופות החולים מעניקות שירותים מיוחדים לחולי סרטן הגרון במצבים מסוימים. כך לדוגמה מבוטחי כללית שעברו כריתת גרון מלאה ושלא מתאימים להשתלת תותב דיבור על פי קביעת הרופא המטפל בהם בשל טיפול אונקולוגי או מצבם הפיזי, זכאים לקבלת החזר בשיעור של מאה אחוז עבור רכישה של מכשיר דיבור הנקרא אלקטרולרינקס.

על מנת לקבל את ההחזר המלא מהקופה יש להציג אישור של קלינאית תקשורת מחוזית ולציין את שם המכשיר ושם הלקוח על גבי חשבונית מס קבלה מקורית או על גבי הקבלה המקורית. אחת לחמש שנים תינתן הזכאות למכשיר ובנוסף יוכלו לקבל המבוטחים גם החזר עבור הסוללות והציוד המתכלה.

כמו כן המבוטחים של קופת חולים כללית שעברו כריתת גרון שלמה מפאת מחלתם זכאים למערכת תותב, כאשר הזכאות כוללת את שסתום הדיבור ואת הציוד המתכלה הנלווה. את השירות ניתן לקבל עד שלוש פעמים בשנה והוא ניתן אך ורק למבוטחים שעברו כריתת גרון שלמה. בין היתר מדובר בהחזר עבור רכישה של מתמרי חום ולחות, מראה מגדילה, פנס ראש, פינצטה ביונט ארוכה, פילטרים לשסתום, כיסויי סטומה, כיסוי למקלחת, שרוכים לאחיזת קנולה, מברשת לניקוי קנולה ועוד.

פעילות האגודה למלחמה בסרטן הרלוונטית בעיקר לחולי סרטן הגרון

האגודה למלחמה בסרטן מספקת שירותי ייעוץ, הדרכה והכוונה עבור חולי סרטן ובני משפחותיהם במגוון רחב של תחומים הרלוונטיים במיוחד עבור חולי סרטן הגרון. בין היתר מדובר בשיקום חולים הסובלים מבעיות בליעה, שיקום הדיבור והקול, שיקום הדיבור והבליעה לאחר ניתוחים בלוע, חלל הפה והגרון כולל כריתה שלמה, התאמה והתנסות במכשור שיקומי מסוגים שונים ועוד. לקבלת פרטים נוספים אתם מוזמנים ליצור קשר עם פרידה קורנברוט, קלינאית התקשורת של האגודה למלחמה בסרטן בטלפון מספר 03-5721638.

האם ניתן להכיר בסרטן הגרון כמחלת מקצוע?

במקרים מסוימים ניתן יהיה להוכיח כי תנאי העבודה של החולה הובילו לכך שיחלה בסרטן הגרון. מקרה מפורסם שבו הצליחו להוכיח כי אכן ישנו קשר בין תנאי העבודה לגידול, התרחש בבית הדין לעבודה בחיפה. בית הדין הכיר בתביעתו של אזרח עובד צה"ל שעבד במשך שנים רבות בחדרי מכונות בתור מכונאי בבסיס חיל הים בחיפה. אותו אזרח עובד צה"ל טען כי במסגרת עבודתו נחשף באופן קבוע לאסבסט, אבק וצמר זכוכית, שהובילו להתפתחות הגידול. תביעתו לקבלת אחוזי נכות נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי, אך בית המשפט חייב את המוסד לביטוח לאומי להכיר בו כנפגע עבודה ולהכיר במחלתו כמחלת מקצוע.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב!

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן