שיקום מקצועי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

17342618_xxlבעולם המודרני, בו זהותו של כל אדם נקבעת במידה רבה בהתאם לתחום עיסוקו ולתחום התמחותו המקצועית, אחד מהחששות הגדולים של רובנו הוא ממצב בו יכולתנו לעסוק במקצוע הספציפי, בו התמחינו לאורך השנים, תיגדע באחת, וזאת עקב נסיבות שאינו בשליטתנו. בין אם מדובר בתאונה, מחלה קשה, ועוד נסיבות בלתי צפויות שעלולות להתרחש.

במקרים לא מעטים, חולי סרטן נאלצים אף הם להתמודד עם מצב כזה, כאשר בעקבות גילוי המחלה, או עקב החמרה בתסמיניה, יכולתם להמשיך ולעסוק בתחום המקצועי שלהם נפגעת משמעותית, בצורה חלקית או מלאה. בימים עברו, משמעות הדבר הייתה במקרים לא מעטים גזר דין חיי עוני עבור החולה ובני משפחתו, ממנו אין חנינה ואין מחילה.

למרבה המזל, בימינו, מרבית מדינות העולם המפותחות, וביניהן גם מדינת ישראל, מכירות בנזק העצום שעלול להיגרם לחולה עקב גדיעת יכולתו להמשיך ולהשתכר ממקצועו, ובמקרים בהם איבד את יכולתו להמשיך ולעבוד כליל, החולה עשוי להיות זכאי ליהנות מקצבה כספית חודשית, המוכרת בשם ״קצבת נכות״.

לעומת זאת, קיימים מקרים לא מעטים בהם התפרצות המחלה אמנם מונעת מהחולה להמשיך ולעסוק בתחום מקצועו, אך מאפשרת לו לעסוק בתחומים מקצועיים חלופיים. כך לדוגמא, בעוד שפועל בניין, העומד על רגלים שעות ארוכות מדי יום, לא יוכל להמשיך ולעשות כן בעקבות גידול סרטני שהתגלה ברגלו, הרי שהדבר לא בהכרח מונע ממנו מלבצע פעולות אחרות שאינן כרוכות בעמידה, לדוגמא עבודות פקידות שונות המתבצעות בישיבה.

שיקום מקצועי – נעים להכיר

בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי, כל חולה סרטן, אשר הינו במועד הגשת הבקשה בגילאי העבודה (מגיל 18 ועד גיל היציאה לגימלאות), זכאי ליהנות משיקום מקצועי, ובלבד שנקבעו לו אחוזי נכות ברמה העומדת על 20% ומעלה, אשר נקבעו לצמיתות (בניגוד לאחוזי נכות זמניים, שאינם מזכים בשירותי שיקום מקצועי). במקרים חריגים, ועדת החריגים הפועלת מתוקף חוק הביטוח הלאומי רשאית להכיר בזכאותו של חולה סרטן לשיקום מקצועי גם במידה ולא הוגדרו לו אחוזי נכות ברמה מספקת.

על מנת לממש את זכותו לשיקום מקצועי, על המבקש לפנות ראשית למוסד לביטוח לאומי בבקשה מתאימה, ובהמשך להתייצב בפני ועדה רפואית לצורך בחינת מצבו הרפואי וקביעת אחוזי נכות המשקפים את הפגיעה בכושר השתכרותו כתוצאה מהמחלה ממנה הוא סובל. במרבית המקרים, ובמידת והוועדה הרפואית סבורה כי עקב מצבו הרפואי, הפונה עשוי למצוא שימוש בהליך שיקום מקצועי, הוא יופנה ישירות מטעם חברי הוועדה לצורך מימוש ההליך.

חשוב לציין בהקשר זה, כי הליך השיקום המקצועי הינו בבסיסו הליך וולונטרי, כאשר על מנת להצליח, נדרש שיתוף פעולה מלא מצדו של הפונה עצמו לכל אורך ההליך. מסיבה זו, ובמידה ושיתוף פעולה כזה אינו בנמצא, או שהפונה אינו יכול להעניק שיתוף פעולה זה עקב מגבלות פיזיות או נפשיות, הרי שאפשרות זו יורדת מעל הפרק.

שיקום מקצועי וקצבת נכות – מה הקשר?

רבים מחולי הסרטן בישראל סבורים בטעות כי על מנת ליהנות משירותי שיקום מקצועי, עליהם בראש ובראשונה להיות זכאים לקצבת נכות, המוענקת לחולים שאיבדו את כושר השתכרותם באופן מלא. מדובר בטעות, שכן כאמור, שירותי שיקום מקצועי ניתנים למגוון רחב של חולים, ולא בהכרח רק לאלו שאיבדו את כושר השתכרותם באופן מלא.

במקרים לא מעטים, הסבה מקצועית מתאימה במיוחד עבור חולי סרטן, אשר חרף מחלתם מעוניינים להמשיך ולקיים עצמם בכבוד, וללא הישענות על קצבאות המדינה. במקרים אלו, מדובר באופציה מצויינת, המאפשרת לחולה לפתוח בקריירה מקצועית חדשה, המותאמת ישירות למצבו הרפואי.

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום לעו"ד הראל יטיב!

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

דילוג לתוכן