מאבק מול חברות הביטוח: כיצד להתמודד עם דחיית תביעה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מאבק מול חברות הביטוח:

התמודדות עם חברות הביטוח היא לא פעם האתגר הגדול ביותר שעומד בפני נפגעים כשהם באים לבקש פיצויים המגיעים להם. הגשת בקשה לקבלת פיצוי יכולה להתבצע לאחר תאונת דרכים, תאונת עבודה, בעקבות רשלנות רפואית ועוד. תביעה בנוגע לקבלת פיצוי תתבצע לרוב מול חברות הביטוח, כשאלו בדרך כלל, נוטות לפעול לדחיית התביעה או מנגד להציע גובה פיצוי נמוך אשר אינו תואם את הנזק שנגרם לנפגע (וזאת עוד מבלי להתייחס לנזק העקיף שנגרם לנפגע).

במקרה של פגיעה, האינטרס של הנפגע אינו עומד בקנה אחד עם האינטרס של חברות הביטוח. בעוד שהנפגע שואף לקבל את הפיצוי המקסימלי המגיע לו, חברות הביטוח רוצות להפחית את התשלומים כדי לחסוך בעלויות ולהיות יעילות יותר. לא פעם הדבר יכול להוביל למאבק משפטי ממושך אך פעמים רבות ניתן למנוע זאת. במאמר זה נדון כיצד ניתן להתמודד עם דחיית תביעה ולצורך כך נעזרנו ביכולותיו, ניסיונו והידע של עו״ד דן דניאל שי בעל משרד DDS המומחה בנזיקין ותאונות דרכים.

הגורמים שיכולים להוביל לדחיית תביעה מצד חברת הביטוח

נקודת ההנחה שחברות הביטוח מעוניינות להימנע מתשלומים גבוהים אינה אומרת שהן יכולות לדחות כל תביעה. חשוב לדעת כי במקרים רבים הדחייה נעשית בשל סיבות לגיטימיות אשר גם אותן ניתן לשנות אותן בהתנהלות נכונה.

ראיות לא מספקות

נקודה מהותית בהגשת תביעת נזיקין היא הצגת הראיות. על הראיות להתמקד בשני דברים: האחריות של הגורם המזיק לפגיעה והיקף הפגיעה. אלו שני דברים שחייבים להתקיים על מנת שחברת הביטוח תקבל את התביעה ותתייחס אליה בצורה רצינית וחיובית. חשוב לאסוף ראיות כבר מהרגע הראשון, לדאוג לחוות דעת, לתעד מידע על עדים אם ישנם ובמקרה הצורך להיעזר במומחים. ככל שיהיה בידינו יותר מידע, כך יהיה בידינו יותר כוח להדוף את הדחייה.

אי עמידה בתנאי הפוליסה

כל פוליסת ביטוח שונה ויש להביא בחשבון כי הפוליסה יכולה לכלול תנאים והגבלות. במידה והנפגע לא עומד בתנאים שנקבעו מבעוד מועד, חברת הביטוח תוכל לדחות את התביעה. דוגמה לכך יכולה להיות מצב בו הנפגע לא דיווח על האירוע בזמן וחיכה עד שהוא העביר את המידע. גם אי מסירת המסמכים הנדרשים ומילוי הטפסים בצורה שגויה יכולים להוביל לדחיית תביעה.

הערכת נזק נמוכה

חברת הביטוח יכולה לקבל את התביעה אך לקבוע את סכום הפיצוי כנמוך בשל חוסר הוכחות לנזק או מסיבות אחרות. במקרה זה לא נעשית דחייה של התביעה באופן מלא, אך הנפגע יכול להמשיך לתהליך של משא ומתן ואפילו לפנות לתהליך משפטי בתקווה לקבל פיצוי ראוי. במקרה זה תהיה דחייה של קבלת הפיצוי עד ששני הצדדים יגיעו להסכמה (או עד שבית המשפט יקבל החלטה). כמובן שכאן המקום להזכיר את הנזק העקיף, בין אם מדובר על ימי מחלה והיעדרות מהעבודה, פגיעה בכושר השתכרות עתידי, הוצאות ביטול טיול במקרה והיו ועוד מקרים שבהם צריך לחשוב להתייחס לנזק העקיף של המקרה בנוסף לנזק הישיר.

 מאבק מול חברות הביטוח:

כיצד להתמודד עם דחיית תביעה?

הדבר הראשון שיש לדעת הוא כי במקרה של דחיית תביעה ניתן לנקוט בצעדים שונים במטרה לשנות את ההחלטה. ההמלצה הטובה ביותר במקרה זה היא לפנות לייעוץ מקצועי, עורך דין מומחה בתחום נזיקין, כדי שיבחן את הסיבות לתביעה ויבדוק כיצד ניתן לפעול. לעתים הסיבה לדחייה היא טעות טכנית שניתן לשנות ולעתים הסיבה מורכבת יותר ובכל מקרה עורך הדין יוכל לסייע בדרך לקבל את הפיצוי הראוי.

פעולה שיש לבצע כדי להתמודד עם דחיית התביעה היא הגשת ערעור אך אין זה מספיק להכריז על כך. בתהליך יש להציג ראיות חדשות, חוות דעת של מומחים וכל מה שיוכל לתמוך בטענה של הנפגע. גם כאן, כמובן שעורך דין מנוסה בתחום יוכל ללוות את התהליך ולהמליץ לנפגע לאילו גורמים לפנות כדי שאפשר יהיה להציג את המקרה בצורה הטובה ביותר.

במקרים רבים גם לאחר הדחייה הראשונית ניתן להמשיך את ההתקשרות עם חברת הביטוח לצורך משא ומתן. המטרה היא להגיע להסכמות בין הצדדים בנוגע לפיצוי המתאים תוך הצגת כלל הנתונים וראיות נוספות לאלו שנמסרו מלכתחילה. במידה ונראה כי התהליך המשותף כשל, ניתן לפנות גם לבית המשפט אשר ירצה כמובן לראות את כל הראיות והעדויות כדי לקבוע האם מגיעים לנפגע פיצויים ובאיזה גובה.

חשיבות הפנייה לייעוץ משפטי

עו״ד נזיקין יוכל לעזור להתמודד עם דחיית תביעה בצורה הטובה, מהירה ויעילה ביותר. הוא יבצע בחינה של התיק, יפרט את האפשרויות העומדות בפני הנפגע, ימליץ על פעולות שיכולות לשנות את ההחלטה ויוכל לייצג את הנפגע בתהליך משא ומתן או בבית המשפט. הפנייה לעורך הדין יכולה להתבצע לאחר דחיית התביעה אך היא יכולה להתבצע גם לפני הגשתה ובכך להפחית את הסיכויים לדחייה.

לעמוד הבית

תמונה של עומר בר לב
עומר בר לב

מתמחה בתחום מעל 15 שנה. וממייסדי האתר iscort

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי