סרטן חלל הפה והלוע

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

5620931_xxlסרטן חלל הפה וסרטן לוע תחתון הן מחלות ממאירות שאינן שכיחות במיוחד, כאשר סך הכול מהווים גידולים של חלל הפה והלוע התחתון 3% מכלל הגידולים הסרטניים בגברים ו2% מהגידולים בנשים.

מה הם הגורמים לסרטן חלל הפה והלוע התחתון?

הגורמים המרכזיים לסרטן חלל הפה והלוע התחתון הם צריכת אלכוהול מוגברת ועישון טבק, הפועלים בסינרגיה. סך הכול נראה כי גורמים אלה יכולים להסביר 75 אחוז מהמקרים, כאשר הגורם החשוב יותר הוא העישון. גורמי סיכון נוספים לחלות בסרטן חלל הפה והלוע התחתון כוללים דיכוי חיסוני, זיהום של נגיף אפשטיין בר, זיהום של קנדידה אלביקנס והיגיינת פה ירודה.

מה הם התסמינים של סרטן הפה והלוע?

האזור השכיח ביותר שמאובחן בו סרטן הפה והלוע הוא רצפת הפה או הלשון. הגידול יכול להופיע כפצע או כיב, כנגע אדמומי ושטוח או כאזור לבן ומעובה. בנוסף לכך החולים עשויים לסבול מדימום מקומי מהנגע, כאבים באזור הנגע וכאבי אוזניים (הגידול לא אחת מקרין את הכאב לכיוון האוזניים). מעבר לכך, התסמינים משתנים בהתאם למיקום של הגידול. כך לדוגמה גידול המתפתח על הלשון, עשוי לגרום לשיבושים מסוימים בדיבור. לעומת זאת סרטן באזור החניכיים עלול להוביל להתרופפות של שיניים ובנוסף ייתכנו קשיים בבליעה או בלעיסה.

לא אחת הראשון לאבחן את הסרטן או לכל הפחות להעלות חשד לכך שהמטופל סובל מגידול בחלל הפה, הוא רופא השיניים ובמקרים רבים מאוד הגידול מתגלה לראשונה במהלך בדיקת שיניים שגרתית או במהלך טיפול שיניים המבוצעים עוד לפני שהחולה סבל מתסמינים קליניים. אם הגידול הצליח לשלוח גרורות, המטופל יסבול בדרך כלל בראש ובראשונה מהגדלה של בלוטות הלימפה בצוואר וייתכן שיופיע גם כאב בבלוטות.

כיצד מטפלים בסרטן חלל הפה והלוע?

בדרך כלל הטיפול יכלול בעיקר ניתוח להסרת הגידול, כאשר ככול שהטיפול מבוצע בשלב מוקדם יותר וככול שהגידול בזמן הניתוח קטן יותר, כך סיכויי הריפוי גבוהים יותר. אם מדובר בגידול גדול יחסית, הטיפול יכלול בנוסף לניתוח להסרת הגידול גם טיפול רדיותרפי, כשלרוב מדובר בקרינה חיצונית. לא אחת במקרה שבו מדובר בגידול קטן, ייעשה שימוש בשתלים רדיואקטיביים המאפשרים להעביר מנה גדולה של קרינה ישירות לתוך הגידול.

בנוסף ייתכן כי ייעשה שימוש בטיפולי כימותרפיה כטיפול משולב שיבוצע במקביל לטיפול הקרינתי או כטיפול משלים לטיפול הכירורגי שמטרתו לוודא שלא יישארו תאים סרטניים באזור הגידול לאחר שיוסר. הטיפול מותאם עבור כל מטופל באופן אישי.

ייעוץ ארצי בתחום שיקום הדיבור

האגודה למלחמה בסרטן מספקת שירותי ייעוץ, הדרכה והכוונה לחולי סרטן ובני משפחותיהם בתחומים שונים הרלוונטיים לחולים הסובלים מגידולים בחלל הפה והלוע ולמחלימים מגידולים אלה. בין היתר מספקת האגודה שירותי אבחון ושיקום של הפרעות בליעה ושירותי אבחון ושיקום של בעיות דיבור לאחר ניתוחים בלוע, בגרון ובחלל הפה. לקבלת פרטים נוספים בנושא זה אתם מוזמנים ליצור קשר עם קלינאית התקשורת של האגודה למלחמה בסרטן, גברת פרידה קורנברוט, בטלפון מספר 03-5721638.

אחוזי נכות וגמלת שירותים מיוחדים לחולי סרטן הפה

חולה סרטן הפה הנמצא במהלך הטיפולים זכאי לקבל מאה אחוזי נכות בדרך כלל, כאשר באפשרותו לקבל את אחוזי הנכות מבלי שיצטרך להתייצב בפני וועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי. בנוסף לכך, כל חולה סרטן גרורתי זכאי להכרה כבעל מאה אחוזי נכות. יש לציין כי במקרה של חולה הנמצא במהלך הטיפולים, הנכות תיקבע באופן זמני ומצבו של החולה ייבחן מחדש בהמשך.

כמו כן החולה יכול לתבוע מהמוסד לביטוח לאומי גמלת שירותים מיוחדים. ישנם טיפולים מיוחדים הנחשבים לאגרסיביים במיוחד, הגורמים למגוון תופעות לוואי חמורות, המזכים את העוברים אותם בזכאות לגמלת שירותים מיוחדים בשיעור של חמישים אחוז, ללא צורך בהופעה בפני הוועדה הרפואית. חלק מהתרופות הרלוונטיות משמשות לטיפול בסובלים מגידולי ראש צוואר.

תוכן עניינים
תמונה של עומר בר לב
עומר בר לב

מתמחה בתחום מעל 15 שנה. וממייסדי האתר iscort

למימוש הזכויות הרפואיות שלכם חייבים עו"ד פנו עוד היום

חייגו עכשיו או השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי